logo

Actualitat Notícies

El desorbitat preu de la vainilla

El consum de conserves de peix i marisc va augmentar a Espanya durant el passat any com reflecteix l'informe del Ministeri d'Agricultura i Pesca sobre el consum i comercialització d'aliments. Els espanyols van augmentar la demanda de conserves en un 5,7%, creixent les seues vendes en un 1,7%. Durant 2017, cada espanyol va arribar a *cosumir 5,28 quilograms d'aquest producte, uns resultats significatius que confirmen el bon funcionament del sector a Espanya.

Per la seua banda, el consum general de peix anota un descens del 3,3% en el seu volum d'adquisició pel que fa a les dades reflectides per l'informe de 2016. S'estima que al llarg del passat any cada espanyol va arribar a consumir prop de 24 quilograms d'aquest aliment, una baixada de quasi set punts pel que fa a 2016. Aquesta tendència se sumisca a la dels últims vuit anys, quedant palés una progressiva disminució del seu consum domèstic.

El peix fresc segueix sent el favorit en les llars espanyoles, representant un 44,4% de quota en  aquest tipus de productes, seguit molt des de lluny per la versió congelada que tan solament representa un 10,5% del total.

El favorit dels jubilats

Els consumidors que van adquirir més pescats, marisc i conserves van ser els jubilats. Les llars formades per "millennials" independents van ser aquells que van realitzar una menor compra de productes procedents del mar.

El consum dels aliments a Galícia

A més de les dades que afecten als productes del sector pesquer, l'informe del Ministeri de *Agriculutura i Pesca inclou informació sobre el comportament dels consumidors pel que fa a altres productes alimentosos, destacant la seua importància les diferents regions espanyoles.

En el cas de Galícia, la comunitat es troba situada  en el cinquè lloc  del *ránking quant a despesa per càpita en productes d'alimentació amb un total d'1.599,02€ invertits de *mediadurante el passat any 2017. Per productes, els consumidors gallecs destaquen sobre el conjunt espanyol gràcies a l'adquisició que realitzen d'oli d'oliva, mariscs, pa, creïlles fresques, carn de boví o carn de porc, entre uns altres.

La cervesa amb alcohol, les creïlles processades i els vins *espumosos i caves són aquells articles que durant l'any passat van comprar en menor mesurada els gallecs.

Pot consultar la notícia original ACI

© 2019 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías