logo

Actualitat Notícies

Arranquen les rebaixes d'estiu i l'OCU recorda els drets del consumidor

Comencen les rebaixes en la Comunitat de Madrid, deu dies abans que ho facen les altres Comunitats Autònomes. Les botigues començaran les seues promocions i descomptes de forma escalonada, per exemple, aquest divendres començaran les rebaixes en marques com Mango o H&M. El divendres 28 de juny ho faran totes les marques pertanyents a Inditex com *Zara o *Stradivarius. El Corte Inglés també ha triat el 28 de juny per a iniciar la temporada de rebaixes.

Per part seua, la *Organicación de Consumidors i Usuaris (OCU) recomana seguir certs consells perquè els usuaris puguen comprar sense veure disminuïts els seus drets com a consumidors, evitar enganys i problemes a l'hora de comprar i aprofitar degudament els preus que ofereixen les rebaixes.

Recomanacions de l'OCU

-Per a començar, l'Organització aconsella elaborar llistes sobre el que es necessita, a més de pensar en els productes que facen falta abans d'eixir de la botiga. Així, diu l'OCU, es poden evitar compres excessives.

-És important comprovar que els articles rebaixats conserven el seu preu original al costat del rebaixat.

-Quan les botigues estableixen condicions especials en temporada de rebaixes, ja siga en la forma de pagament, les devolucions, etc, és necessari que hi haja un cartell o similar en un lloc visible, on el consumidor puga veure'l sense problemes. -L'OCU recomana conservar els tiquets de les compres que es realitzen, ja que aquests són necessaris per a poder reclamar o realitzar devolucions de qualsevol producte. -Que estiguem en període de rebaixes no canvia les garanties de compra, únicament varien els preus.

-"El bon comprador mai es resigna", explica l'OCU en la seua pàgina web. Si no s'està d'acord amb la botiga en qualsevol punt, s'ha de sol·licitar el full de reclamacions, obligatòria en *cuanlquier comerç.

-Evitar el consum excessiu és un dels consells més repetits en els advertiments de l'OCU. No deixar-se portar per la temporada de rebaixes i centrar-se en el que necessitem és essencial per a no acabar comprant i *gastanto més del que es volia al principi.

-Finalment, l'OCU recomana reclamar sempre que es vegen minvades les garanties del consumidor. Drets del consumidor online L'OCU, a més d'oferir consells per a realitzar una bona compra en rebaixes en botigues físiques, recorda que els consumidors tenen certs drets en realitzar les seues compres online que no beuen ser ignorats. En aquest tipus de *comrpas, els consumidors tenen 14 dies per a realitzar qualsevol devolució de producte (sempre que no hi haja cap avís de la marca o botiga que especifique el contrari). Quant a productes concrets com a electrodomèstics o aparells electrònics, l'OCU recomana consultar els seus comparadors de productes per a triar quin convé més a l'usuari i no equivocar-se en la seua elecció. Això és important per a conéixer que comerç té millors preus o saber quan es reduiran. Pot consultar aquests comparadors ací.

Pot consultar la notícia original AQUI

© 2020 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías