logo

Actualitat Notícies

Campanya de Renda 2018

Pren nota de les dates clau de la Campanya de Renda 2018 i del que has de saber per a preparar la teua declaració d'IRPF. Ja pots demanar les teues dades fiscals, primer pas per a ajustar comptes amb Hisenda.

Arriba la primavera, i amb ella, el moment d'ajustar els comptes amb Hisenda. T'ajudem a preparar-te per a la nova Campaña de Renda amb la informació que necessites.

Les dates clau de la Campanya Renda 2018

 • Com descarregar i declarar amb l'App de l'Agència Tributària
 • Com declarar amb Renda Web
 • Com fer la declaració per telèfon
 • Atenció en Hisenda

Preparat per a declarar

La AEAT ja té llestos les teues dades fiscals des del 15 de març. Com pots veure el que Hisenda sap de tu?

A través de l'App de l'Agència Estatal de l'Administració Tributària.

També pots consultar-los en www.agenciatributaria, amb certificat digital, DNI electrònic o sol·licitant el número de referència en la mateixa web, amb el DNI i data de validesa i l'import de la casella 475 de la passada declaració.

A partir del 2 d'abril podràs confirmar l'esborrany o presentar la declaració de la renda per internet o per telèfon.

Les dates clau

 • 15 de març. Tret d'eixida. Des del 15 de març és possible obtindre les dades fiscals i sol·licitar el número de referència, tant des de la web com des de l'app de l'agència tributària.
 • 2 d'abril. A partir del 2 d'abril  ja serà possible accedir a l'esborrany de declaració, modificar-lo i presentar-lo per Internet, per l'app o per telèfon.
 • 9 de maig. Si vols que t'atenguen en les oficines de la AEAT i que confeccionen la teua declaració has de concertar una cita prèvia a partir del 9 de maig.
 • 14 de maig. Fins a aqueix dia hauran d'esperar els qui vulguen e presentar la declaració de IRFF presencialment.
 •  26 juny. Acaba el termini de presentació per als contribuents als qui els toque pagar i desitgen domiciliar el pagament.
 • 1 de juliol. El termini per a presentar les declaracions finalitzarà el dia 1 de juliol.

Diferents opcions per a presentar la teua declaració de la Renda

L'App de la AEAT

Comptar amb l'app et permet accedir a diversos tràmits, entre ells presentar l'esborrany o la declaració d'IRPF.

Com l'aconseguisc?

Pots descarregar gratis des del teu mòbil l'aplicació "Agència Tributària". Està disponible en la Play Store de Google, si el teu mòbil és Android, i en l'App Store d'Apple, si usa iOS.

Com s'usa?

Per a identificar-te en l'app has d'obtindre el número de referència amb el teu DNI/NIE, data de validesa, i la casella 475 de la seua declaració de la renda 2017 (Servei REN). Si ja vas instal·lar l'app l'any passat, només hauràs d'actualitzar-la i renovaràs fàcilment el número de referència per a aquesta campanya.

També pots sol·licitar el PIN de sistema Cl@ve PIN i rebre-ho mitjançant una notificació en la pantalla del seu telèfon

Què puc fer amb ella?

Des de l'APP, en el menú de Renda 2018 pots:

 • Consultar les dades fiscals de 2018 i dels tres exercicis anteriors
 • Consultar les declaracions dels exercicis 2014 a 2017
 • Si no has de modificar les dades fiscals, pots presentar-la la declaració directament via app.
 • Si les dades que has de canviar són l'assignació tributària i el codi IBAN, pots modificar-lo amb l'app (és una novetat respecte a l'any passat), però si has d'incloure altres canvis en l'esborrany hauràs d'usar el sistema Renda Web de la web de l'Agència Tributària.
 • Veure en PDF la declaració presentada.
 • Sol·licitar cita prèvia si vols que la *AEAT et cride per a presentar la seua Renda per telèfon (i anul·lar la cita si fa falta).
 • Conéixer l'estat de la seua devolució.

Usar Renda Web

Renda WEB és el servei d'ajuda que la AEAT posa a la disposició de tots els contribuents en www.agenciatributaria.es per a tramitar i presentar la declaració d'IRPF.

Renda WEB estarà disponible des del pròxim 2 d'abril en la web de l'Agència Tributària: hauràs d'accedir a l'apartat Renda 2018 i seleccionar  "Servei de tramitació esborrador / declaració (Renda WEB)".

Hauràs d'identificar-te abans d'accedir a la plataforma Renda Web: pots fer-ho usant el DNI electrònic o certificat digital, cl@ve PIN o amb el número de referència que prèviament hauràs de sol·licitar en el Servei RENØ o a través de l'app de l'Agència Tributària.

Una vegada identificat, podràs accedir al teu esborrany de la declaració amb les teues dades personals i fiscals ja incorporats.

Has de repassar i comprovar que les dades introduïdes siguen correctes. Si és necessari hauràs de completar les dades, declarant les operacions sobre les quals Agència Tributària no disposa de dades (principalment la venda d'accions).

I si m'equivoque o se m'oblida alguna cosa?

Renda WEB permet realitzar i presentar una rectificació de la declaració de Renda 2018, prèviament presentada.

L'Agència Tributària ha desenvolupat el simulador “Renda WEB Open” que permet realitzar proves de possibles declaracions de Renda des del 15 de març, però tingues en compte que és un simulador, no et permet presentar les declaracions realitzades amb aqueix sistema, sinó que has d'usar Renda WEB.

Declarar per telèfon. Pla "Li cridem"

Vols presentar la teua declaració per telèfon?

Si vols pots recórrer al Pla li cridem, amb el qual l'Agència Tributària no solament et facilita confeccionar la declaració d'IRPF, sinó fins i tot presentar-la per telèfon.

Com aconseguir cita en Pla 'Le llamamos'?

Des de l'1 d'abril i fins al 28 de juny pots demanar cita per al “Pla *Le Cridem” per la web, l'App o trucant als telèfons: 901 12 12 24 - 91 535 73 26 (servei automàtic) o 901 22 33 44 - 91 553 00 71 (atenció personal).

Què necessite?

Quan et criden, hauràs de facilitar les següents dades:

 • El número de referència del titular o titulars de la declaració.
 • El número del DNI de totes les persones que figuren en la declaració.
 • Casella 475 de la passada declaració.
 • El número IBAN de compte bancari.
 • Les referències cadastrals de tots els immobles de la teua propietat o en els quals vives de lloguer. Si vius en un immoble llogat: NIF de l'arrendador i quantitats pagades pel lloguer.

No poden usar el “Pla li cridem”:

 • els empresaris o professionals,
 • els arrendadors,
 • els contribuents que tinguen guanys derivats de transmissions de béns que no siguen fons d'inversió (accions, habitatges...)

Atenció personal en Hisenda

Si tu prefereixes que directament et facen la declaració de la Renda en les Oficines de l'Agència Tributària, també has de cridar per a concertar cita prèvia en els telèfons 901 22 33 44 o 91 553 00 71 (de 9 a 19 hores de dilluns a divendres), o bé solictarlo a través de la web o l'app.

Pot demanar-ho des del 9 de maig fins al 28 de juny de 2019, però la confecció de declaracions presencials començarà el 14 de maig.

Pot consultar la notícia original ACI

© 2020 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías