logo

Actualitat Notícies

Cancel·lacions de viatge per COVID-19 | La Comissió Europea amb els consumidors: els bons són voluntaris, no obligatoris


La Comissió Europea ha publicat una recomanació en la qual insta als estats membres a protegir els drets dels usuaris afectats per les cancel·lacions de viatges pel *coronavirus i marca unes directrius sobre la manera d'actuar per a reembossar els viatges cancel·lats, insistint en el caràcter voluntari dels bons.

La pressió dels consumidors ha donat fruit

Aquesta és, per a OCU, una bona notícia. Els esforços de les organitzacions de consumidors europees, amb BEUC al capdavant, han donat fruit: hem aconseguit evitar canvis en la normativa destinats a negar el dret al reembossament i imposar els bons com a obligatoris.

Et poden proposar un bo… però no et poden obligar a acceptar-lo.

Opcions per a fer més atractius els bons

No obstant això, molts usuaris prefereixen el reembossament, i estan en el seu dret en el cas dels bitllets de vols adquirits És possible fer que els bons siguen una opció atractiva per als usuaris?

D'entrada, seria imprescindible que tots aqueixos bons estiguen protegits per insolvència, la Comissió Europea demana que tots els països de la Unió Europea establisquen la manera de garantir-ho. A Espanya la norma parla d'establir el “suficient suport financer”, però hauria de materialitzar-se en un aval o garantia directament vinculat al bo.

I per descomptat, si passat el període de validesa, el bo no s'ha utilitzat, l'organitzador o companyia ha de procedir a el reembossament de manera automàtica en els 14 dies següents al final de la validesa.

En qualsevol cas, és imprescindible garantir el valor d'aqueix bo, assegurar que  puguen usar-se en un servei equivalent a l'inicialment contractat. A més...

  • El seu ús hauria de ser flexible (poder aprofitar-ho en altres companyies del grup, en altres serveis similars).
  • Hauria de poder traspassar-se el bo a una altra persona sense cost addicional. En cas de viatges combinats, perquè no hi haja cost addicional el prestador del servei ha de prestar la seua conformitat.
  • Fins i tot es podria considerar la possibilitat d'emetre bons o vals COVID-19 per un valor superior al pagament realitzat, o incloure alguns serveis addicionals originalment no contractats.

Puedes consultar la noticia original AQUI

© 2020 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías