Actualitat Notícies

El 65,2% dels consumidors admet haver rebut una falsificació d'un producte electrònic que va comprar en Internet
El 65,2% dels consumidors admet haver rebut una falsificació d'un producte electrònic que va comprar en Internet

El 37% dels consumidors a Espanya no és capaç de distingir un producte electrònic original d'una falsificació a l'hora de comprar-lo en plataformes digitals.

És difícil distinguir un producte falsificat en internet.

Smart Protection, companyia dedicada a protegir a les marques contra les falsificacions en internet, ha publicat el seu estudi ‘Electronic Research Study 2020”, on analitza el comportament i la percepció dels consumidors d'electrònica online enfront de l'oferta pirata.

Segons l'informe, el 37% dels consumidors a Espanya no és capaç de distingir un producte electrònic original (ordinadors, telèfon intel·ligent, tauletes…) d'una falsificació a l'hora de comprar-ho a través d'internet. Per aquesta raó, molts han adquirit una imitació sense saber-ho. En concret, al 65,2% alguna vegada ha rebut a casa un producte electrònic falsificat.

Després d'adonar-se, el 33,3% ha deixat de comprar aquesta marca i el 31,6% ha deixat de seguir-los en xarxes socials; mentre que el 26,5% admet desconfiar de les rebaixes o descomptes de la signatura i el 15,8% haver perdut la confiança en la pròpia marca.

Les falsificacions no es regalen

Els cal intencionadament compren falsificacions de productes electrònics i ho fan atenent el preu més baix (48,7%) o perquè li ho ha recomanat un amic o un familiar (24,3%). Aquest grup de consumidors és conscient que la falsificació sempre serà pitjor que l'original i no els sorprendrà trobar una qualitat inferior -en el 54,3% dels casos- i problemes amb els estàndards de seguretat del producte i la falta de compliment de les regulacions en un altre 32,7% dels enquestats.

A la pregunta sobre quant van pagar per adquirir la seva falsificació, el major percentatge, que se situa entorn del 64,2%, assegura haver-lo adquirit des d'un 10 fins a un 50% més barat que l'original. La gran majoria de consumidors que adquireixen falsificacions intencionadament ho fan per a si mateixos o el seu nucli familiar, un 73%. Només un 4,8% es planteja comprar productes *fake com a regal per a un amic.

Després d'adquirir la seva primera falsificació, aquests consumidors tornarien a comprar un producte *fake conscientment en un 94,9% dels casos i només acudirien a la marca original si baixen els preus, hi ha més promocions i descomptes, o si l'estoc és major. Mentrestant, un 76,5% recomana aquesta fórmula als seus amics i familiars.

Un 40,4% creu que les marques han de protegir millor als seus clients

Quan es pregunta qui creuen que és el principal responsable de la quantitat de productes electrònics falsificats que s'anuncien i venen online, només el 20,7% dels enquestats culpa als propis falsificadors d'aquesta proliferació. Un 40,4% creu que les marques han de protegir millor als seus clients i productes, mentre que el restant 38,7% culpa als propis compradors d'aquest consum il·legal.

Les falsificacions són adquirides a través d'algun llocs webs, marketplaces o anuncis promocionats en xarxes socials. Això ha minvat la confiança dels consumidors que, en més d'un 40%, desconfien que els productes inclosos en uns certs llocs de ecommerce siguin originals i el percentatge augmenta quan parlem d'anuncis en xarxes socials.

L'enquesta Electronic Research Study 2020, elaborada per Smart Protection, aprofundeix sobre les perspectives de compra d'electrònica sobre la campanya Black Friday d'aquest 2020.

El 14,2% associa aquest període d'ofertes al ciberdelicte i estafes online, mentre un altre 10,23% creu que està molt relacionat amb l'increment de descomptes falsos, la promoció d'estoc d'altres anys (16%), i trucs de venda (4%).

A la pregunta sobre quants articles pensen adquirir durant aquesta campanya de Black Friday de manera online, el major grup, un 34,2%, confessa que enguany comprarà entre 3 i 5 productes. El 88,95 assegura que algun d'aquests productes serà electrònic. Per a això esperen almenys, un descompte d'entre el 25 i un 50% en un 45,2% dels casos.

“El creixement de vendes online en 2020 ja suposa més d'un 50% només en els mesos de confinament, la qual cosa comporta una multiplicació del risc de falsificacions i aquest Black Friday és una data clau per als *ciberdelincuentes”, ha comentat Ignacio Muguiro, Branding Director de Smart protection. “No sols parlem d'un problema de pèrdua de vendes per als canals de distribució autoritzats, també és un greu problema de reputació de marca.

Consulta la notícia original ACI

Level AA conformance,
		            W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0
© 2024 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías