logo

Actualitat Notícies

El truc per a estalviar diners per Nadal

L'objectiu? Evitar crear un forat en la nostra economia i fer la costa de gener més suportable. 

El truc psicològic per a estalviar diners en dates claus

A penes mancada un mes perquè arriben el Nadal més atípic que es recorden marcades per la pandèmia del coronavirus. A Espanya, el Govern continua elaborant l'esborrany que limitarà les reunions, el toc de queda i (està per veure) els viatges entre CCAA. Però si hi ha alguna cosa que no queda restringit i que, després d'una severa crisi, els comerços esperen com a aigua de maig són les compres nadalenques que dispararan la despesa el mes de desembre, com és habitual. 

En 2019, els espanyols es van deixar una mitjana de 268 euros en aquestes dates el que suposa un 3,8% més que l'any passat, segons un informe de *Kantar Mitjana. Els més xicotets de la casa van ser els líders del rànquing sobre les persones a les quals es destina un major pressupost, amb un total de 159 euros, una xifra que no es planteja que baixe. Donades les circumstàncies, la qual cosa sí que es preveu és un fort increment de el comerç online (alguna cosa que ja es ve notant des del primer estat d'alarma). Plataformes com *Amazon o *AliExpress seran, sens dubte, les protagonistes.

Així, per a evitar que les compres nadalenques creuen en un forat en forma de deute en les nostres finances i la costa de gener es faça més empinada encara, Amanda *Clayman, psicoterapeuta especialitzada en teràpia financera, aconsella als consumidors dur a terme una estratègia: fer un full de càlcul de les compres. 

Com elaborar aquest full de càlcul

El més important és que faça una llista amb tot allò que vol regalar. Quan trobe un producte que li agrade, copie i pegue el seu enllaç en un full de càlcul amb el seu preu, apunta l'experta en aquesta entrevista amb *CNBC. Tindre ben localitzats els regals nadalencs permet gaudir del procés de compres i, al mateix temps, reduir les seues despeses. 

Una vegada que haja elaborat la llista, torne a ficar-se en ella a principis de desembre, quan tinga prevista realitzar les compres. Ara, després d'haver tingut un temps per a la reflexió, és necessari que tinga un pressupost en ment i faça la selecció en funció del que puga gastar. Així en comprar alhora tots els productes de manera online, fa que siga més fàcil limitar les compres a aqueix límit establit. "El propòsit és sentir-se més segur i tindre més control", apunta. 

Quan es compres per a dates concretes, com en aquest cas Nadal, es tendeix a espaiar-les, la qual cosa fa que el procés es torne quasi indefinit. Amb aquest truc, la idea de *Clayman és fer-ho tot en el mateix moment. "Comprar d'una vegada fa que siga més fàcil limitar les compres a aqueix límit que establim", diu. 

I la resta de l'any? La regla de les 24 hores

Per a compres diferents a les dels regals, la terapeuta aconsella buscar maneres de "alentir el procés". És ací quan entra 'la regla dels 24 hores'. Consisteix, senzillament, a esperar un dia abans de prendre la decisió de traure la targeta del banc. El motiu? "Ser impulsiu mai ajuda", diu Clayman. 

Una altra de les opcions per a estalviar és destinar una quantitat de el nostre ingrés mensual a un compte separat a la qual s'usa habitualment per a compres. No obstant això, és encara més efectiu si traspassem aqueixa quantitat a principis de mes en lloc d'al final. Per a no oblidar-nos i ser constants, podem programar una transferència automàtica al nostre compte d'estalvi que s'execute el dia després de rebre la nòmina.

Consulta la notícia original ACI

© 2021 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías