logo

Actualitat Notícies

Hipoteques amb tipus fix o variables, quin t'interessa més?

Els tipus d'interés van baixar bruscament fa uns anys, i tot apuntava al fet que el Banc Central Europeu començaria a pujar-los de nou enguany, però després de les últimes dades econòmiques i les diverses incerteses, encara caldrà esperar.

Obligat per la crisi econòmica, el Banc Central Europeu (BCE) va adoptar el 2015 mesures extraordinàries, baixant els tipus d'interés fins a nivells històrics. Totes les estimacions de l'organisme europeu parlaven de 2019 com el moment en què podrien retirar-se els estímuls i començaria la pujada de tipus… però no serà així: les últimes dades econòmiques, amb creixements menors a l'esperat, o fins i tot estancament en alguns països com Itàlia, unit a la incertesa que genera el Brexit i les tensions generades per les polítiques proteccionistes dels Estats Units han impulsat al Banc Central Europeu a retardar la pujada de tipus d'interés almenys fins a 2020.

L'Euribor es manté

Aquests canvis es deixen sentir en el principal índex de referència hipotecari, l'Euribor: des que fa un any aconseguira el seu mínim històric (-0,191%), ha anat *repuntando lleugerament. Al febrer va tancar en –0,108%,  no obstant això, després de les noves previsions de Banc Central Europeu, les pujades han parat, i al març l'Euribor ha tancat en -0,109% , lleugerament per davall del mes anterior. No és previsible que es produïsquen repunts addicionals almenys farta final d'any, una bona notícia per a aquells que tens els seus préstecs referenciats a l'Euribor.

Cada vegada més hipoteques a tipus fix

Els bancs cada vegada recomanen més als seus clients  hipoteques a tipus d'interés fix: de fet, en l'actualitat són així quasi el 40% de les noves hipoteques que se signen.

Cal tindre en compte que, per a oferir un tipus d'interés fix a un determinat termini, les entitats utilitzen les previsions d'evolució de tipus dels seus departaments d'anàlisis i sempre ofereixen un tipus més alt que el que estè previst a llarg termini: si ens fixem en les actuals ofertes de préstecs a tipus fix, no sembla que vaja a haver-hi pujades importants dels tipus d'interés a mitjà i llarg termini.

Quina hipoteca t'interessa més?

Les ofertes de préstecs a tipus fix han millorat bastant durant els últims anys i les diferències respecte als préstecs a tipus d'interés variable s'han reduït bastant. Així, les  hipoteques a tipus fix són una opció interessant:

Per als qui vagen a contractar un préstec a un termini màxim de 15 anys.

També són una alternativa a considerar pels que no vulguen de cap manera assumir la incertesa de possibles pujades de l'Euribor.

 

Consulta la noticia original ACI

© 2020 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías