logo

Actualitat Notícies

Les 6 coses que mai has de comprar en una botiga de segona mà

Els productes de segona mà funcionen com el reclam perfecte per a tots aquells que necessiten estalviar o bé no poden gastar-se molts diners en béns recentment fabricats. Estudiants, famílies humils i jubilats acudeixen dia a dia a portals web en els quals adquireixen productes a un particular sense intermediaris. Una forma barata, econòmica i fàcil de fer-te amb el que cerques però no pots pagar.

Encara que el mercat de segona mà ha agafat impuls aquests últims anys, també són molts els detractors que utilitzen la coneguda frase de "el barat ix car". Per això, hui et proposem fer una ullada a aqueix llistat de productes que seria millor que comprares res més eixir de fàbrica, segons un article publicat en 'Money Talks'.

Matalassos

Segurament l'objecte que més convindria adquirir completament nou. Quasi tots els experts consultats coincideixen a qualificar de "una idea terrible" comprar un matalàs en el mercat de segona mà. Teòricament, la vida útil d'un d'ells és de deu anys. Recorda: es tracta del teu descans, i dormir és una qüestió de salut de primer ordre.

Mai hauries de comprar calçat usat per qüestió de salut, ja que els peus són una de les zones més sensibles del cos humà

"Els matalassos poden estar contaminats amb brutícia, cèl·lules mortes de pell i qui sap què més", assegura Dustyn Ferguson, un famós bloguero especialitzat en el mercat de segona mà. "Pensa en això com una esponja: amb el temps, està tan contaminada que necessites comprar una nova. I, per descomptat, no voldries arriscar-te al fet que aparegueren chinches, polls o altres plagues bastant difícils d'eliminar de la llar".

Joieria

Cerques un regal per a algú especial i vols donar-li una sorpresa sense gastar-te molts diners. O bé li demanaràs la mà a la teua mitjana taronja. Siga com siga, no ho compres falsificat. "Podries pensar que sales guanyant", adverteix Stacy Caprio, una famosa bloguera. "Llevat que sigues un expert en joieria, no saps si és fals o no". Millor estalvia i gasta els diners en un de debò.

Sabates

Evidentment, si necessites unes sabates noves és perquè els teus s'han quedat vells o ja et dolen els peus de tant usar-los. Imagina que li'ls embenes a una altra persona. Creus que és un bon negoci? Mai hauries de comprar calçat usat, ja que els peus són una de les zones més importants i sensibles del cos humà. És per una qüestió de salut. Però també perquè les sabates se solen adaptar als peus del seu usuari, per la qual cosa segurament et sentes incòmode amb ells.

Articles electrònics

Si se t'ha desbaratat el teclat o necessites un ordinador, el millor serà que gastes els diners en un nou. Segons J. R. Duren, analista de finances personals, és millor evitar les botigues d'electrònica de segona mà en la mesura que siga possible.

Corres el risc de tirar els diners al ximple comprant un producte a punt de desbaratar-se

"Els cables podrien estar desgastats o el cablejat intern desbaratat, podria ser perillós en endollar-ho al corrent elèctric", assenyala Duren. "El fet que un monitor s'encenga no significa que hi haja problemes. Podria haver-hi fallades que no veus en una prova ràpida de 30 segons a la botiga, però acabaran ocasionant problemes quan t'ho portes a casa i ho uses per a treballar tots els dies". En definitiva: cura amb l'obsolescència programada.

Electrodomèstics

Si se t'ha desbaratat la llavadora o l'aspirador, el pitjor que pots fer és comprar un article que també estiga deteriorat o a punt d'acabar la seua vida útil. "No pots estar completament segur que els electrodomèstics quotidians funcionen com esperaves quan els compres en una botiga de segona mà", adverteix Steven Millstein, expert en economia familiar. "Pots córrer el risc de tirar els diners al ximple comprant un producte al qual ja se li ha passat la garantia. Les aspiradores, per exemple, no estan dissenyades per a durar molt de temps". L'expert xifra la seua vida útil en com a molt 8 anys.

Roba interior

Encara que la roba interior usada és un mercat fetitxista en plena expansió, si la necessites per motius utilitaris, millor ni se t'ocórrega adquirir unes bragues o calçotets que ja han sigut usats. A més de per higiene i pudor, perquè no sempre es neteja de forma total. "Es pot aconseguir a un preu bastant baix, per la qual cosa val la pena renovar cada cert temps aquest tipus d'articles", adverteix Jennifer Hayes, fundadora del lloc web Smarty Pants Finance.

Pot consultar la notícia original AQUI

© 2020 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías