Actualitat Notícies

Més de la meitat dels consumidors consideren l'impacte ambiental a l'hora de comprar
Més de la meitat dels consumidors consideren l'impacte ambiental a l'hora de comprar

 

La Comissió Europea ha publicat hui la seua edició 2019 del Quadre d'Indicadors relatius als Consumidors. En ell es demostra que s'estan reduint les desigualtats generals en les condicions del consum entre les diferents regions de la UE; que els consumidors són més conscients de la seua petjada ambiental i que les normes en matèria de consum infonen confiança en el mercat

Vera Jourová, comissària de Justícia, Consumidors i Igualtat de Gènere de la UE, ha declarat: “Les últimes xifres posen de manifest que més del 70% dels consumidors confia que els detallistes respecten els seus drets; ara bé, també mostren que han de mantindre's els esforços per a millorar les condicions i la confiança dels consumidors. De fet, el Nou Marco per als Consumidors consolidarà amb escreix la posició dels consumidors i de les autoritats. Em complau observar que els consumidors són cada vegada més conscients de la seua petjada ambiental a l'hora de comprar. Ara que s'aveïnen les festes de cap d'any, anime a tots els consumidors al fet que es dirigisquen a comerciants de confiança, coneguen els seus drets i compren sempre de manera responsable.»

Principals conclusions:

  • En un context de major conscienciació sobre el calfament climàtic i la contaminació mundial per plàstics, l'enquesta posa de manifest que una proporció cada vegada major de consumidors de la UE tenen en compte l'impacte ambiental de les seues compres. Els consumidors de la UE més conscients des del punt de vista ambiental són els dels països meridionals (59%) i orientals (57%). Una majoria clara de detallistes (71%) opina que són fiables les al·legacions ecològiques dels productes o serveis del seu sector.
  • La situació dels consumidors decau a Europa occidental però continua millorant en altres parts de la UE, i els països meridionals i orientals de la UE s'estan aproximant a la mitjana de la UE. Ara bé, continua sent significativa la diferència entre el país amb major puntuació (Suècia, amb el 71%) i el país amb menor puntuació (Croàcia, amb el 53%).
  • Més d'un 70% dels consumidors de la UE confia que els detallistes respecten els seus drets. Al seu torn, més d'un 70% dels detallistes considera que és fàcil complir la normativa en matèria de consum. A més, la major part dels detallistes de la UE avaluen de manera positiva l'aplicació en el seu sector de la normativa en matèria de protecció dels consumidors i de seguretat dels productes. Les puntuacions més altes van a l'aplicació de la normativa sobre seguretat dels productes: tres quartes parts dels detallistes aprecien la labor de supervisió de les autoritats públiques.
  • Les compres en línia s'han situat entorn del 60% en 2018 i continuen progressant malgrat grans disparitats: d'un 84% a Dinamarca a un 20% a Romania i Bulgària, aproximadament. Ara bé, la confiança dels consumidors a l'hora d'efectuar compres transfrontereres en altres països de la UE (48%) és clarament inferior a la que manifesten en les compres en línia nacionals.

Pot consultar la notícia original ACI

Level AA conformance,
		            W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0
© 2024 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías