logo

Actualitat Notícies

Què fer si ets un dels afectats per les cancel·lacions dels vols amb Boeing 737

Malgrat ser causa de força major, OCU recorda que els afectats tenen dret a la devolució de l'import del bitllet o al trasllat en un altre transport alternatiu

Després de l'accident aeri ocorregut el diumenge a Etiòpia i per altres similars ocorreguts anteriorment amb els mateixos models, l'Agència Estatal de Seguretat Aèria (*AESA) han decidit tancar l'espai aeri a tots els vols operats amb avions Boeing 737 MAX 8 i 9. Una decisió a la qual s'han sumat països de tot el món.

Tenint en compte que moltes companyies aèries tenen entre les seves flotes alguns d'aquests models i que molts espanyols es poden veure afectats, OCU recorda que, en tractar-se d'una circumstància extraordinària, no existeix dret a compensació per part de la companyia.

No obstant això, malgrat tractar-se d'una causa de força major, tots els passatgers que hagin sofert una cancel·lació del seu vol per aquest motiu tenen dret a la devolució de l'import del bitllet o al trasllat a la seva destinació en un altre transport alternatiu, el més ràpid possible.

A més, segons el reglament, la devolució del bitllet haurà de realitzar-se en el termini de set dies i haurà de contemplar la part del viatge que ja s'hagués realitzat i les que quedessin per realitzar.

En cas que aquest dret no es compleixi, els consumidors afectats han de reclamar a la companyia aèria corresponent i, si aquesta no respon favorablement en el termini d'un mes, han de dirigir-se a la AESA per a notificar-lo.

Per a això, OCU recomana conservar tots els documents disponibles, com el bitllet o el taló d'equipatge, que hauran d'acompanyar a la reclamació.

Els usuaris afectats poden posar-se en contacte amb OCU en el següent enllaci www.ocu.org/acciones-colectivas/reclamacion-vuelos o a través del número de telèfon 900 816 928

Pot consultar la notícia original ACI

© 2020 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías